Pregunta: Com va sorgir la idea de realitzar un treball de recerca sobre una televisió per Internet a Sant Adrià?
Resposta: Primer de tot ens vam plantejar la idea d'elaborar una idea empresarial. A partir d’aquí, vam estar pensant que era allò que li faltava a la gent i que podria triomfar en el mercat. Llavors, pensant i pensant, vam arribar a la conclusió que a Sant Adrià faltava una televisió, ja que constantment vèiem que TV Besòs no funcionava. I a partir d’aquí vam treballar aquesta idea. Però a nivell televisiu, ens vam donar compte de que no disposàvem de gaire capital i basant-nos en que avui dia Internet és un dels mitjans més utilitzats, vam decidir elaborar aquesta televisió per Internet (SAB TV).
P: Què us van dir els professors quan ho vau proposar per primer cop?
R: Ens van acceptar la idea, cap cosa més.
P: Quins diríeu que són els objectius de SAB TV?
R: Pel que fa a l’objectiu general podríem dir que és abastir a la nostra població (adrianencs i la perifèria) i informar-los d’allò que passa a la ciutat tant a nivell esportiu, polític, social... Ja que creiem que el problema és la manca d’informació. Les iniciatives i els esdeveniments passen però els adrianencs no disposem de la suficient informació i amb aquesta televisió pretenem informar als nostres habitants.
P: Com heu anat desenvolupant el treball?
R: Nosaltres el que fem és dividir la nostra tasca en diferents sectors (esports, política, ciutadans, mediambient i entitats adrianenques). Llavors, setmanalment decidim tractar a fons un tema de cada sector. Un cop hem decidit el tema ens posem mans a la obra i ens movem ja sigui via Internet, via telefònica o en contacte amb allò que tractem. I a partir d’aquí amb una simple càmera i amb molta il•lusió intentem fer-ho el millor possible.
P: Quins temes treballeu a SAB TV?
R: Nosaltres al principi del treball vam realitzar una enquesta -que la podeu veure al mes de setembre a la web- en la que preguntàvem a peu de carrer aquell temes que a la gent li agradaria que tractéssim. Els resultats van ser molt diversos, però tots es basaven en la idea d'informar sobre allò que passa a la ciutat. Per tant vam decidir tocar tots el temes de la ciutat (esdeveniments, política, esports, joventut, mediambient...) per tal de satisfer a tot el nostre públic.
P: Heu sentit recolzament per part de la gent? Algú en especial a qui vulgueu agrair el suport?
R: Sí. La veritat és que hem trobat força recolzament per part de la gent. Sobretot a nivell d’institucions adrianenques, les quals s’han bolcat amb el nostre projecte i sempre han estat a la nostra disposició. Pel que fa als agraïments, anirien dirigides cap a aquelles persones que han participat en la nostra web o en la nostra tasca diària. També a aquelles institucions i regidories que s’han ofert des del primer moment a estar al nostre costat (Diables Sant Adrià, Tot Belles Arts, UKSA, UBSA, regidoria de mediambient, regidoria de joventut, regidoria de comunicació... i fins i tot l’alcalde s’ha informat sobre el nostre projecte). I per últim ens agradaria donar les gràcies al nostre tutor del treball que ens deixa fer i ens recolza en aquelles idees que tenim.
P: Quines dificultats us heu trobat? Com les heu solucionat?
R: Les principal dificultats que trobem o estem tenint són de caire econòmic. És a dir, tenim uns mitjans molt reduïts per elaborar la nostra tasca (no tenim càmera professional, no tenim un espai fix on fer les entrevistes, no disposem de grans programes informàtics...) Això suposa que moltes vegades la nostra feina no quedi amb una qualitat excel•lent. També ens trobem amb el problema del temps disponible. Tots tres som alumnes de 2n de Batxillerat i que per tant tenim exàmens setmana rere setmana i no disposem de gaire temps per elaborar la nostra tasca.
Però, aquests problemes nosaltres els solucionem amb dues paraules, “il•lusió i dedicació” ja que el nostre principi bàsic és que amb il•lusió i ganes tot s’aconsegueix, fins i tot elaborar una televisió per a la teva ciutat.
P: Amb quins mitjans tècnics compteu?
R: Com hem comentat fa un moment els nostres mitjans tècnics són molt escassos. Som estudiants de 2n de Batxillerat i amb un poder adquisitiu nul. Això suposa que haguem de treballar amb uns medis bàsics (càmera de baixa qualitat, sistema d’edició de baixa qualitat..)
Però això, com hem dit anteriorment, ho solucionem amb ganes i il•lusió, que pensem que és allò principal per poder elaborar aquesta televisió.
P: Us esperàveu tenir aquest ressò general al municipi?
R: La veritat és que no. Tot això se’ns fa gran. Nosaltres teníem com a objectiu principal això, donar-nos a conèixer i tenir ressò al municipi, però alhora érem conscients de que era una tasca gairebé impossible. Però la realitat és que ho hem aconseguit, estem tenint força seguiment i això ens motiva i ens fa seguir cap endavant en la nostra feina.
Portem un mes escaig “en antena” i ja tenim quasi 3000 visites a la web i al grup del facebook que tenim (SAB TV) tenim més de 300 fans. Estem molt contents!
P: Com veieu la continuïtat de SAB TV en un futur?Què creieu que es necessita per tirar endavant amb el projecte, més enllà d’un treball de recerca?
R: Creiem que és una idea viable. Si 3 joves estudiants, sense diners ni temps podem elaborar una televisió per Internet com aquesta, perquè persones qualificades amb recursos i temps suficients no la poden elaborar?
Nosaltres creiem que l’únic que es necessita, com anem comentant al llarg de l'entrevista, és il•lusió i ganes. Tota la resta cau pel seu propi pes.
P: A nivell personal, teniu pensat continuar els estudis en aquesta línia?
Sí. L’Antonio Martín vol estudiar en el seu futur periodisme i dedicar-se a aquest món. Però la Laura Montesinos vol estudiar dret i en Sergio Pareja es decanta pels números i l’economia, vol estudiar ADE.
P: Voleu afegir alguna cosa més?
R: Donar-vos les gràcies pel vostre suport i que continuem en la nostra tasca.
Enhorabona per l'Iniciativa
ResponElimina